Quantcast
Channel: HP Latex 310 - Eurojet Hungária Kft. - Eurojet Hungária Kft.
Viewing all articles
Browse latest Browse all 60

Van már Z generációs vásárlód?

0
0
eurojet-otlet

– Te is észrevetted, hogy felnőtt egy újabb generáció?5 ok, amiért a Z generáció másként gondolkodik és vásárol

A világ folyamatosan változik, és az a cég amelyik lépést akar tartani a változással, annak sokoldalúnak kell lennie. Amelyik üzlet sokoldalú, annak kritikus, hogy tudja és értse, hogy milyen ügyfélkörre támaszkodik és mi az adott ügyfélkör alapértéke.
Hamarosan a vásárlótömeg nagy részét a Z generáció fogja képezni, azok, akik 1990 és a 2000-es évek elején születtek, ők az Y (1976-1990 között születettek) generáció utódja. Nézzük mik, azok a dolgok, amiben a Z generáció különbözik az elődeitől:


1.    Használják a technológiát a vásárláshoz
Z generation1990 és 2010 között rengeteg dolog történt, az Apple az első Apple II. gép eladásától eljutott az iPhone-okig. A Microsoft a DOS eladásoktól eljutott a Windows 8-ig, és ez idő alatt a Z generációnak nevezett korosztály megszületett és felnőtt. Ezek a fiatalok a gyerekkorukban élték meg a technológiai változásokat. Még nem éltek abban a korban, amikor egy üzenet eljuttatása hetekbe tellett. Számukra furcsa, ha nem találnak egy termékről leírást, információt az interneten. Röviden, a folyamatosan fejlődő technológia és a hirtelen változó világ nem sokkolja őket. Annyira hozzászoktak a termékek folyamatos fejlődéséhez, hogy ha egy termékből nem kapnak bizonyos időközönként egy frissebb verziót, akkor rossz döntésnek vélik megvásárolni. Ez tükröződik a vásárlási szokásaikban is.
A Z generáció szívesebben használja a technológiát, mint kommunikációs közeget. Ha ennek a célcsoportnak szeretnél eladni, akkor jobban teszed, ha egy jó-applikációval, online jelenléttel feldobod a marketinged, különben ez a célközönség még a létezésedről sem fog tudni!

2.    Imádják a kényelmet:
kényelemA Z generáció ragaszkodik a kényelmes termékekhez. Ellentétben az X (1965 és 1975) között születtek) vagy az Y-al, ők a kényelmet nem luxusnak látják, számukra a kényelem szükségszerű. Ez a generáció nem hiszi, hogy fáradtságos munkával eredményt lehet elérni, éppen ellenkezőleg, „ha megoldható izzadságos munka nélkül, akkor inkább azt az utat választják". Nincs értelme saját maguk idejét rabolni és megcsinálni a dolgokat, ha van más, aki hamarabb és olcsóbban meg tudja csinálni. Egyszerűen fogalmazva, ez a generáció a kényelmet úgy látja, mint a hatékonyság egy formáját, ezért a Z generáció képezi a kényelmes vásárlók legnagyobb arányát.


3.    Sokkal inkább válogatnak
looking-for-jobNe is gondoljunk arra, hogy ez a kényelem kedvelő generáció mindent meg fog venni, ami jónak tűnik. Ez az a generáció, amelyik megélte a válság nagyon korai szakaszát, és kutatások szerint, ez a korosztály sokkal óvatosabban bánik a pénzzel. Mélyen gyökeredző érzékük van a pénzügyi bizonytalansághoz, ami visszatükröződik a vásárlási szokásaikban is. Mindehhez járul hozzá, hogy olyan szülők gyerekei, akik hasonló megszorításokat éltek meg. Más szavakkal, a Z generáció génjeiben hordozza és hozzá van szoktatva a takarékossághoz és ez egyértelműen látszik azon, ahogy vásárolnak: ők a legmegfontoltabb fogyasztók a piacon. Ők mutatják a legkisebb toleranciát bármi felé, ami haszontalan. Például nem fizetnének többet valamiért, csak mert van extra funkciója, alaposan utánajárnak, hogy ennek a funkciónak van-e ténylegesen hozzáadott értéke. Ha ez az érték megéri az árát, ha meg tudják szerezni máshonnan és még tucatnyi ehhez hasonló kérdés merül fel bennük. Kütyüket vagy luxus termékek vásárolása során is próbálnak nem impulzív vásárlók lenni. Értékelik a kényelmet, az eszközöket, de mindemellett értékelik a pénzt is. Viszont amikor vásárolnak, meggyőződnek róla, hogy minden penny amit elköltenek valós értéket képviseljen.

4.    Szeretnek menekülni a valóság elől
Holographic-Quantum-RealityA Z generáció olyan dolgokat értékel, amelyek képesek kiszakítani őket a hétköznapi életterükből. Kezdve a legvalótlanabb mozi előzetesektől, az egyre valósághű videojátékokig ez a tendencia egyértelmű. Ez a generáció hajlandóságot mutat, hogy túl lépjen a tér és idő természetes határain, a valótlannal kísérletezzenek és mindez látható a vásárlási szokásaikon is. Valószínűleg nem fizetnének egy második legjobb sci-fi könyvért vagy filmért, de örömmel költenek el nagyobb összegeket a legjobbra!


5.    Jól informáltak
Ez a körültekintő természetükből fakad, de egy kicsit más dimenzióból közelítik meg. A Z generáció jobban bízik mások szavában, ezért ők a legvélemény-megszállottabb generáció, az USA-ban. Menj föl bármelyik weboldalra vagy Social Media felületre és a következőt fogod tapasztalni: a legtöbb véleményíró ebből a generációból való és ők a legaggályosabbak is. Ez a generáció imád kutatást végezni, mielőtt vásárol, ezek a gyerekek meggooglizzák a tárgyakat és minden alternatívájukat, elolvasnak egy tonna véleményt majd napokig rágódnak az információkon és csak utána vásárolják meg a terméket. Nem hisznek a mutatós reklámoknak melyek számára az Y és Z generáció vásárlói egyszerű prédának tűnnek.
are you ready
Te felkészültél az új generáció kiszolgálására? Van elég információd a termékeidről? Át is tudod adni nekik? Meg tudod teremteni számukra kényelmes vásárlás opcióját? Ha mindegyik kérdésre hamarosan igen lesz a válaszod, akkor te leszel a tökéletes kiszolgáló bázisa a Z generációnak.

Forrás: www.entrepreneur.com Teljes cikk eredeti nyelven: itt


Viewing all articles
Browse latest Browse all 60

Latest Images